Kuća za porodicu iz Mrovske

Izvor: RTS, 04.Okt.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća za porodicu iz Mrovske

"Niko ne sme biti zaboravljen" - osnovni je moto Fondacije "Humano srce Šapca", koja je za osam godina rada, izgradila, kupila i rekonstruisala oko 100 kuća socijalno ugroženim porodicama. Novi dom i nadu za bezbrižnije dane, dobili su i Zorica i Zoran Milošević iz Mrovske u opštini Vladimirci
Miloševići konačno mogu da ručaju zajedno, jer u dnevnoj sobi imaju dovoljno i stolica i hrane. Humano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srce Šapca obezbedilo im je osnovne uslove za život i vratilo osmeh na lice. Prvi put u svojoj kući imaju vodu, sudoperu i kupatilo.

"Ceo život sam prala na ruke, sada prvi put imam u životu veš mašinu", kaže Zorica Milošević, selo Mrovska.
Za samo dva meseca "Humano srce Šapca" Miloševićima je izgradilo kuću od 80 metara kvadratnih.
Fondacija je za radove i opremanje izdvojila oko 900.000 dinara. Pored paketa sa hranom, odećom, udžbenicima i igračkama, najstarijoj Ani, kojoj je neophodna transplantacija srca, obezbeđen je i prevoz do bolnice u Beogradu.
"Humano srce kucaće za svaku našu ugroženu porodicu, za svako naše dete, jer deca su naše cveće i ne smemo dozvoliti da budu zgažena i polomljena jer ako sačuvamo cveće, imaćemo i plodove. Dok ima humanosti, ima i nade za čovečanstvo", kaže Ružica Popović, predsednica UO Fondacije "Humano srce Šapca".
Zoricu i Zorana život nije štedeo. Dvoje dece im je umrlo. Dane su provodili u bolnicama, a uveče se vraćali u trošnu kuću punu vlage. Živeli su od socijalne pomoći, dečjeg dodatka i odlaska u nadnicu. Većinu novca, kažu, trošili su na odlazak kod lekara.
"Za dva meseca nam se život stvarno potpuno promenio, kao da nije ovo dvorište i ova kuća. Ova kuća je bila puna vode, prokišnjavala, miševi su ulazili, zmije su bile deci ispod kreveta, to je bio pakao, kao da je se ceo svet promenio", kaže Zoran Milošević, selo Mrovska.
Izolaciju i fasadu kuća u Mrovskoj, dobiće na proleće. Miloševići, prvi put ne strahuju od zime, jer imaju sve prozore na novom domu i već spremna drva za ogrev.
rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.