Kuća za DAH

Izvor: Danas, 30.Dec.2014, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća za DAH

Beograd - Iza nas je veoma uspešna i produktivna godina, međutim, baš u ovom trenutku u kojem bi trebalo da punom snagom nastavimo sa pripremama za realizaciju novih projekata, mi smo se našli u neočekivanoj situaciji da moramo da napustimo prostor OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“, u kojem radimo i stvaramo od 2003. do danas - kazala je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Dijana Milošević, direktorka i osnivačica DAH teatra.

Oni se obraćaju nadležnim institucijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << za podršku i pomoć u pronalaženju novog prostora u kome bi nesmetano nastavili da deluju i doprinose kulturnom ugledu zemlje u kojoj stvaraju, kao i razvoju kulturne politike Srbije.

Problem je nastao kada je uprava škole odlučila da u prostoru u kojem od 2003. radi DAH, napravi kantinu za učenike. Dijana Milošević ne spori prioritet stvaranja što boljih uslova za decu, ali apeluje da se pronađe rešenje za jedno alternativno i slobodno pozorište koje privlači veliku pažnju i organizacija iz inostranstva.

DAH teatar Centar za pozorišna istraživanja je jedna od najuspešnijih umetničkih organizacija u nevladinom sektoru koja je dobijala nagrade od inostranih i domaćih fondacija i institucija za uspešno realizovane programe u oblasti izgradnje mira, inkluzije, socijalne integracije i doprinos razvoju kulturne politike Republike Srbije. U ovom trenutku uključeni su u niz programa gde učestvuju naši i strani umetnici i planiraju brojna gostovanja sa svojim predstavama i projektima u Srbiji i inostranstvu.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.