Izvor: N1 televizija, 03.Jun.2018, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuća u kojoj je živela Džeki Kenedi prodata saudijskoj vladi

Suosnivač najveće svetske medijske kompanije AOL Stiv Kejs saudijskoj je vladi za 43 miliona dolara prodao kuću u kojoj je tinejdžerske godine provela jedna od najpopularnijih američkih prvih dama, Džeki Kenedi, piše Dejli mejl.

Izvor: Youtube / Sotheby's International Realty

Kejs je prodao kuću smeštenu u Merivudu u Severnoj Virdžiniji u koju se Džeki kenedi doselila kao dvanaestogodišnjakinja nakon što se njena majka preudala za naslednika Standard Oila >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Hjua D. Okinklosa mlađeg.

Kejs i njegova supruga kuću na Čejn Bridž Roudu, izgrađenu 1919. u georgijanskom stilu kupili su 2005. godine za 24,5 miliona dolara.

To je najskuplja prodaja kuće u istoriji Vašingtona.

Po rečima portparolke saudijske vlade, oni planiraju kuću da koriste kao rezidenciju za članove visokih saudijskih delegacija koje će dolaziti u posetu Sjedinjenim Državama.

"Saudijska vlada svesna je istorijske vrednosti kuće u Merivudu i oseća ogromno poštovanje prema tom mestu značajnom za američku istoriju", navodi se u saopštenju.

"Uživali smo da živimo u Merivudu poslednjih 13 godina i nadamo se da će novi vlasnik znati da ceniti ovaj dom u istoj meri u kojoj smo ga cenili mi", objavio je u saopštenju bračni par Kejs.

Kuću površine 2.150 kvadratnih metara čini devet spavaćih soba, 13 kupatila, unutrašnji i spoljni bazen, tenisko igralište i gimnastička dvorana. Od Vašingtona je udaljena oko 13 kilometara i smeštena je uz samu reku Potomak. U sklopu imanja nalazi se i kuća za poslugu te garaža za četiri automobila.

Džeki je rođena 28. jula 1929. godine u Njujorku u imućnoj porodici francuskih korena. Otac Džon Vernou Buvije, po pričama nekih bio je uspešan berzanski mešetar. Drugi tvrde da je bio nasilni alkoholičar koji je porodicu finansijski uništio lošim investicijama, zbog čega ga je Džekina majka napustila kad je buduća prva dama imala 11 godina.

Džeki Kenedi je u kući u Merivudu provela dve vrlo lepe godine do odlaska u srednju školu u Konektikatu.

"Oduvek sam volela Merivud, tamo je bilo tako mirno... reka i prelepi brežuljci", zapisala je Džeki 1944. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.