Kuburović i De Dominićis o daljoj saradnji Srbije i UNICEF

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2018, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović i De Dominićis o daljoj saradnji Srbije i UNICEF

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se danas sa novom direktorkom UNICEF-a u Srbiji Ređinom De Dominićis sa kojom je razgovarala o dosadašnjoj uspešnoj, ali i budućoj saradnji UNICEF-a i Ministarstva pravde.

Dominićis je izrazila zadovoljstvo i zahvalnost Ministarstvu pravde što kontinuirano radi na zaštiti ljudskih prava, a posebno prava deteta.

Ona je, navedeno je u saopstenju, pohvalila i napore koje ministarstvo ulaže u unapređenje pravosuđa po meri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << deteta, a posebno je istakla veliki uspeh u primeni alternativnih sankcija, vaspitnih naloga i mera u cilju jačanja odgovornosti maloletnih učinilaca i njihove resocijalizacije u društvo.

Govoreći o radu Ministarstva pravde i aktivnostima koje sprovodi na zaštiti prava deteta, ministarka Kuburović je istakla da je Vlada Srbije usvojila Nacrt zakon o besplatnoj pravnoj pomoći kojim je unapređen pristup pravdi za veliki broj građana.

Ona je direktorki UNICEF-a u Srbiji ukazala da će pravo na besplatnu pravnu pomoć posebno imati i deca u svim postupcima u kojima se odlučuje o ostvarivanju njihovih prava.

Kuburović je rekla da je ostavljeno dovoljno vremena da se sve nadležne institucije pripreme za primenu novog zakona i izrazila uverenje da će ministarstvo i kancelarija UNICEF-a u Srbiji nastaviti saradnju i u ovoj ovoj oblasti.

Ministarka je podesetila da je u toku izrada novog Zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela, koji ima za cilj dodatno unapređenje položaja i prava deteta.

Ona je istakla da ministarstvo radi i na izradi Strategije za podršku žrtvama, oštećenima i svedocima.

Direktorka kancelarije UNICEF-a u Srbiji Ređina De Dominićis i ministarka pravde Nela Kuburović usaglasile su se da postoje mnoge oblasti u kojima UNICEF i ministarstvo mogu zajedno da sarađuju i istakle uverenje da će saradnja i u budućem periodu biti uspešna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.