Kuburović: Izveštaj Fridom hause nije tako crn kao što neki govore

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Izveštaj Fridom hause nije tako crn kao što neki govore

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da izveštaj Fridom hausa o Srbiji "nije tako crn kako pokušavaju da ga predstave" i da je u Srbiji u 2018. godini dosta urađeno u oblasti vladavine prava.

"Taj izveštaj treba pročitati u celosti, ako ga pročitate u celosti videćete da komentari nisu tako loši kao što neki pokušavaju da ga predstave", rekla je Kuburović novinarima u Beogradu, gde je učestvovala na predstavljanju prvog Nacrta revidiranog Akcionog plana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za Poglavlje 23.

Ona je rekla izveštaj "apsolutno ne oslikava pravo stanje u Republici Srbiji".

Kuburović je rekla da je prethodne godine dosta urađeno u oblasti vladavine prava navodeći primer donošenje zakona na koje se čekalo više od decenije.

Organizacija Fridom haus objavila je u svom novom izveštaju "Sloboda u svetu 2019" da je Srbija pala iz grupe slobodnih zemalja u grupu delimično slobodnih zemalja na skali osnovnih sloboda.

Srbija se u odnosu na prošlu godinu pogoršala za šest poena u uslovima političkih prava i građanskih sloboda, i ove godine ima 67 poena i svrstava se u grupu zemalja koje su imale najveće gubitke u jednoj godini.

Status Srbije je pao sa slobodnog na delimično slobodan zbog pogoršanja u održavanju slobodnih izbora, nastavljenih pokušaja vlade i vlastima bliskih medija da podrivaju nezavisne novinare kroz pravno uznemiravanje i kampanje blaćenja i de fakto akumulaciji izvršnih ovlaščenja predsednika Aleksandra Vučića koje je u suprotnosti sa njegovom ustavnom ulogom, navodi se u izveštaju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kuburović: Izveštaj Fridom hausa nije tako crn kao što neki govore

Izvor: Danas, 06.Feb.2019

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da izveštaj Fridom hausa o Srbiji "nije tako crn kako pokušavaju da ga predstave" i da je u Srbiji u 2018. godini dosta urađeno u oblasti vladavine prava. Članak Kuburović: Izveštaj Fridom hausa nije tako crn kao što neki govore se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.