Kubanski gradić koji ima svoju društvenu mrežu

Izvor: N1 televizija, 14.Maj.2017, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubanski gradić koji ima svoju društvenu mrežu

Mladi Kubanci u mestašcetu imena Gaspar rade ono što većina njihovih vršnjaka ne može - surfuje društvenom mrežom.

U jednoj od najnepovezanijih zemalja na svetu, Gaspar, čija populacija broji 7.500 stanovnika je jedan od najpovezanijih gradova.

Nelegalno, ali uz tolerisanje lokalnih vlasti, četiri informatičara su pokrenula mrežu "Gaspar Social", odgovor ruralne Kube na Facebook, piše AFP.

"Divno je to što su ovi mladići uradili za Gaspar. To >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je zdrava promena za grad koji bi radije izgubio sjaj", kaže Arleti Gera (22) dok se igra na svom smartfonu.

Tvorci ove kubanske društvene mreže se nadaju da će povezati i ostatak Kube.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kubanski gradić ima sopstvenu društvenu mrežu

Izvor: Radio 021, 15.Maj.2017, 09:54

Mladi Kubanci u mestašcetu imena Gaspar rade ono što većina njihovih vršnjaka ne može - surfuje društvenom mrežom...U jednoj od najnepovezanijih zemalja na svetu, Gaspar, čija populacija broji 7.500 stanovnika je jedan od najpovezanijih gradova...Nelegalno, ali uz tolerisanje lokalnih vlasti,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.