Kubanci dobili brzi internet

Izvor: RTS, 25.Jan.2013, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubanci dobili brzi internet

Prvi put na Kubi aktivirana širokopojasna internet konekciju prema spoljnom svetu. Optički kablovi u funkciji od avgusta prošle godine, ali su do sada korišćeni samo za prenos glasa za razgovore sa inostranstvom.

Kubanska državna telekompanija ETECSA saopštila je da je po prvi put na Kubi, aktivirana širokopojasna internet konekcija prema spoljnom svetu.

ETECSA navodi da su optički kablovi u funkciji od avgusta prošle godine, ali da su do sada korišćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samo za prenos glasa za razgovore sa inostranstvom.

Internet saobraćaj preko tih kablova bio je u test fazi od 10. januara.

ETECSA u saopštenju navodi da će biti potrebne dodatne investicije u infrastrukturu kako bi se internet učinio dostupnijim.

Optički kablovi uvezeni su u februaru 2011. godine iz Venecuele, ali su kubanski zvaničnici o tome ćutali jer je bilo glasina da je u postupku nabavke bilo korupcije.

Do sada nije bilo poznato dokle se stiglo sa postavljanjem kablova, ali su američke internet analize pokazale znatno ubrzanje konekcije sa Kubom poslednjih dana, što je bio znak da su optički kablovi pušteni u funkciju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kubanci dobili brzi internet

Izvor: OkRadio.rs, 25.Jan.2013

Prvi put na Kubi aktivirana širokopojasna internet konekciju prema spoljnom svetu. Optički kablovi u funkciji od avgusta prošle godine, ali su do sada korišćeni samo za prenos glasa za razgovore sa inostranstvom.   Kubanska državna telekompanija ETECSA saopštila je da je po prvi put na Kubi,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.