Kubanac preživio pet puta udar groma

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 06.Sep.2010, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubanac preživio pet puta udar groma

Kubanski poljoprivrednik Horhe Markez preživio je pet puta udar groma u periodu od devet godina, objavljeno je na sajtu Kubadebate (Cubadebate). Horhe Markez iz sela La Hulia u provinciji Las Tunas ispričao je da ga je grom prvi put udario 5. jula 1982, dok je sjedio za volanom traktora.

"Udar mi je probio bubnu opnu, spalio mi kožu na leđima i izbio plombe iz zuba", ispričao je Markez.

Grom ga je 1987. godine udario dva puta, 1988. jednom, a peti i poslednji put 1991. >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << Markez je naveo da se njegova kuća našla na udaru groma 15 puta za dvije godine.

"U većini slučajeva ljudi koje udari grom umiru, a čini se da moje tijelo prihvata tu Božju snagu, iako su njeni efekti veoma loši", rekao je Markez.

Poslije prva dva udara groma Markez je u nesvjesnom stanju prebačen u bolnicu, međutim u naredne tri situacije, kako kaže, imao je "problema sa govorom i disajnim putevima".

"Posljednja dva puta bilo je slabije, ne zato što je grom udario dalje, već jer mi se tijelo na to naviklo", objasnio je.

Markes je ispričao i da je čuo za jednog američkog šumara koji je sedam puta preživio udar groma. "Ako je to rekord, nemam nikakvu želju da ga oborim", dodao je Markez
 
Izvor:SRNA

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.