Kuala Lumpur: Uhapšeno sedam pripadnika ID

Izvor: B92, 24.Jan.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuala Lumpur: Uhapšeno sedam pripadnika ID

Kuala Lumpur -- Policija u Maleziji privela je sedam pripadnika Islamske države zbog sumnje da su planirali terorističke napade u toj zemlji.

Šef policije Kalid Abu Bakar izjavio je da je više osoba uhapšeno u poslednja tri dana u nekoliko država. On je naglasio da su uhapšeni osumnjičeni za planiranje bombaškog napada u Kuala Lumpuru.

Osumnjičeni su pripadnici iste militantne ćelije koja je planirala bombaške napade na strateškim lokacijama u Maleziji. Jedan od uhapšenih primao je naređenja od indonežanskog državljanina u Siriji koji je bio umešan u skorašnje bombaške napade u Džakarti, navodi se u saopštenju malezijske policije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.