Izvor: Piplmetar.rs, 02.Dec.2023, 03:32

Krvoproliće zbog mačke: Policija zatekla mrtvu ženu i njenog krvavog muža

M. P.


Policija je po dolasku pronašla gospodina Seltmana „na zadnjem tremu, sa krvlju na rukama, licu i odeći“

Foto: Shutterstock


Tuča starih supružnika oko veterinarske nege mačke završena je smrću 85-godišnje žene u Potstaunu u Pensilvaniji u utorak popodne, objasnio je okružni tužilac okruga Montgomeri Kevin R. Stil.
Barton Luis Seltman (84) uhapšen je zbog ubistva svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << 85-godišnje supruge Margaret Seltman, navodi se u sudskim dokumentima do kojih je došao „Daily Voice„.
Luis Seltman je pozvao hitnu službu da prijavi „ženu koja ne reaguje“ pronađenu u bloku iz 1.900 u ulici Severni Keim u 14.26, saopštilo je tužilaštvo. On je dodao da je žena „krvarila iz glave“ i da im je kuća „ispreturana“, navodi se u krivičnoj prijavi.
Policija je po dolasku pronašla gospodina Seltmana „na zadnjem tremu, sa krvlju na rukama, licu i odeći“, kako se navodi u saopštenju.
Gospođa Seltman je pronađena mrtva na podu u kuhinji, objasnio je tužilac.
Krhotine razbijenog stakla otkrivene su u blizini njenog tela, a ispod nje je pronađen mali crni kuhinjski nož, detaljno je navedeno u izveštaju.
Gospodin Seltman je odveden u bolnicu sa povredom ruke.
Obdukcija je otkrila da je gospođa Seltman umrla od udarca tupim predmetom u glavu, a kancelarija mrtvozornika okruga Montgomeri proglasila je taj čin za ubistvo.
Utvrđeno je da se ovaj „kućni incident“, koji je pretvorio u ubistvo, dogodio zbog mačjeg veterinara, navelo je tužilaštvo.
„Detektivi su otkrili da su se Margaret i Barton Seltman svađali oko novca za veterinarsku negu svoje mačke, te da je svađa prerasla u tuču. Dokazi pronađeni na mestu događaja ukazuju na to da je žrtva više puta udarena u glavu dok je ležala na podu u kuhinji.“
Tokom istrage, gospodin Seltman je više puta rekao detektivima da je njegova žena rekla „Ubiću te!“
Takođe je priznao da je okrenuo stolicu i njene nogare okrenuo ka svojoj ženi dok se borio s njom oko troškova nege mačke, navodi se u izveštaju.
Nakon što je Barton Seltman pušten iz bolnice, uhapsila ga je policija grada Potsgrouva pod optužbom za ubistvo prvog stepena i teško ubistvo trećeg stepena, saopštile su vlasti i potvrdile sudske zapise.
Njegovo preliminarno saslušanje bilo je pred okružnim sudijom Emetom Madenom u 9.30 ujutro u utorak, 29. novembra. On je zadržan u Kazneno-popravnom zavodu okruga Montgomeri jer je ubistvo krivično delo bez kaucije prema zakonu Pensilvanije.
Njegovo preliminarno ročište zakazano je 5. decembra u 10 časova, saopštio je tužilac.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.