Krvoproliće na granici Tadžikistana i Kirgistana: Vlasti HITNO POKUŠAVAJU da zaustave konflikt

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvoproliće na granici Tadžikistana i Kirgistana: Vlasti HITNO POKUŠAVAJU da zaustave konflikt

Na granici između Tadžikistana i Kirgistana ponovo je izbio konflikt između građana te dve zemlje, a u sukobima je poginuo jedan državljanin Tadžikistana, a drugi je teško ranjen.

Do konflikta je došlo još juče između građana dva sela iz Kirgistana i Tadžikistana na granici, a razlog je bio izgradnja okolnog puta.

Tadžikistanci su pregradili put tako da kirgistanske mašine nisu mogle da priđu gradilištu, što je izazvalo bes građana Kirgistana. Ubrzo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se na tom mestu skupilo oko 200 građana koji su počeli da bacaju kamenice jedni na druge. Međutim, danas se konflikt razbuktao i naoružani građani Kirgistana otvorili su vatru na Tadžikistance, zbog čega je jedan poginuo, a drugi teško ranjen.

Iako vlasti dve zemlje trenutno vode pregovore i pokušavaju da istraže taj slučaj, konflikt na granici i dalje traje.

Mediji podsećaju da je ta zona na granici između Kirgistana i Tadžikistana poznata po konfliktima, budući da se lokalno stanovništvo konstantno međusobno sukobljava, a još nije ni precizno utvrđena granica između te dve zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.