Krvavi stampedo na koncertu, najmanje 24 mrtvih

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavi stampedo na koncertu, najmanje 24 mrtvih

Najmanje 24 osobe poginule su u stampedu na koncertu na plaži u Konakriju, glavnom gradu Gvineje.

Predsednik Alfa Konde proglasio je sedmodnevnu žalost zbog ove “tragične drame”, preneo je AFP.

U saopštenju predsedničke kancelarije navodi se da se incident dogodio na plaži u okrugu Ratoma i dodaje da u stampedu ima mrtvih i povređenih.

Bolničari su pronašli najmanje 24 tela, uključujući 13 devojaka, i prebacili ih u mrtvačnicu. Policija je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je nekoliko desetina ljudi prebačeno u bolnice u Konakriju.

Pokrenuta je istraga o uzroku ove tragedije. Zvaničnik koji je bio zadužen za organizaciju koncerta je suspendovan.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najmanje 24 osobe poginule u stampedu na koncertu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2014

KONAKRI - Najmanje 24 osobe poginule su u stampedu na koncertu na plaži u Konakriju, glavnom gradu Gvineje...Predsjednik Alfa Konde proglasio je sedmodnevnu žalost zbog ove "tragične drame", prenio je AFP...U saopštenju predsjedničke kancelarije navodi se da se incident dogodio na plaži u okrugu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.