Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Krugovi u žitu” : Hitovima ćemo zabaviti sve na Janjskim otokama

ŠIPOVO - Na festivalu "Z.E.T. od Šipova", koji će biti održan od 15. do 17. jula na jedinstvenoj lokaciji Janjske otoke u Šipovu, pored velikih regionalnih i domaćih imena, nastupiće i bend "Krugovi u žitu" iz Trebinja.

Vladan Škoro, basista trebinjskog sastava, ističe da bend za publiku u Šipovu priprema nastup kojim će na najbolji način zabaviti sve okupljene.

"Odlučili smo da sviramo blok obrada, tako da najvećim svjetskim i regionalnim hitovima na najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << način zabavimo i sebe i sve okupljene na Janjskim otokama", istakao je Škoro.

Basista benda "Krugovi u žitu" smatra da festival "Z.E.T. od Šipova" može doprinijeti promociji očuvanja prirodne sredine ove jedinstvene lokacije.

"Ovaj festival je odlična stvar i fantastičan povod da se skrene pažnja na prirodu i sve njene ljepote. Smatram da se ljudima danas najlakše provoditi, ali kada je u pitanju 'Z.E.T. od Šipova', festival će kroz provod otvoriti oči ljudima koliko je značajno da očuvamo naša prirodna bogatstva", dodao je Škoro.

Basista takođe smatra da ovaj festival može doprinijeti promociji turistučkih potencijala sredine kao što je Šipovo.

"Šipovo je mala sredina, ali svakako nije beznačajna. Priroda ovog mjesta je zaista jedinstvena i to ljudi treba da vide i da dožive", istakao je Škoro.

Što se tiče autorskog rada benda "Krugovi u žitu", Škoro dodaje da materijala ima mnogo, ali da je potrebno mnogo truda i rada da se dođe do finalnog proizvoda.

"Autorski rad se može raditi i ništa nije izgovor kada je u pitanju stvaranje novih pjesama. Mi dolazimo iz grada u kojem nema mnogo prostora za promociju rada mladih bendova. Ne postoje izdavačke kuće, a ogranci većih televizijskih kuća su svedeni na minimum i moram da priznam da je mnogo stvari teže ostvariti kod nas na jugu nego u drugim krajevim ove države. Ipak to nije izgovor da ne radimo. Imamo danas internet i na taj način možemo široj publici predstaviti svoje rad i svoje pjesme", istakao je Škoro.

Kada je u pitanju muzička scena Trebinja i Hercegovine, Škoro smatra da ona ima budućnost.

"Počelo je oživljavanje scene u našem gradu. Mlade snage se pojavljuju i formiraju bendove. Uskoro ćemo organizovati i gitarijadu 'Mostock', gdje ćemo pružiti priliku tim novim klincima da promovišu svoj rad pred širom publikom. Nadam se da će sa novim snagama i u našem gradu biti stvorena jaka i kvalitetna muzička scena", istakao je Škoro.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.