Krstić razgovarao sa Petrovićem, u toku sastanak sa predstavnicima PUPS

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić razgovarao sa Petrovićem, u toku sastanak sa predstavnicima PUPS

Predlog budžeta za 2014. godinu za poslanički klub "Zajedno za Srbiju" nije prihvatljiv pre svega zbog manjih sredstava koji su predviđeni za poljoprivredu i lokalne samouprave, rekao je danas šef tog kluba Dušan Petrović nakon sastanka s ministrom finansija Lazarom Krstićem. Lazar Krstić

Petrović je u parlamentu rekao da je za poljoprivredu predviđeno nominalno tri milijarde dinara manje nego u 2013. godini, a za lokalne samouprave dve milijarde manje u nominalnom iznosu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Ako je proizvodnja hrane strateška stvar i ako to kaže svako ko se bavi politikom u Srbiji i svi stranci koji dođu u Srbiju, od Džefrija Saksa do Stros Kana, kako je moguće da za poljoprivredu bude tri milijarde dinara nominalno manje. Nisam na to dobio odgovor - rekao je Petrović.

On je dodao da će taj klub uložiti amandmane kad je reč o sredstvima za poljoprivrednike i lokalne samouprave.

Petrović je rekao i da bi trebalo videti da li ima prostora da se vrate poljoprivredni inženjeri koji su u proteklom periodu mnogo pomagali poljoprivrednicima.

- Budžet za nas, ovakav kakav je, nije prihvatljiv - rekao je Petrović.

U toku je sastanak ministra Lazara Krstića s poslanicima PUPS, što će biti i poslednji današnji sastanak u Skupštini Srbije, dok će Krstić sutra razgovarati s liberalima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zajedno za Srbiju: Budžet neprihvatljiv

Izvor: Blic, 26.Nov.2013

Šef Poslaničke grupe Zajedno za Srbiju Dušan Petrović izjavio je danas da je budžet za 2014. godinu za njegove poslanike neprihvatljiv jer podrazumeva manja sredstva za poljoprivredu i lokalnu samoupravu. .."Ako svi kažu da je proizvodnja hrane strateška stvar, ako to tvrde svi koji se bave politikom...

Nastavak na Blic...

Dušan Milisavljević: DS neće glasati za predlog budžeta za 2014. godinu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 27.Nov.2013, 16:47

Demokratska stranka neće glasati u republičkom parlamentu za predlog budžeta za 2014. Godinu. To je, gostujući u Telepresu 1, rekao predsednik skupštinskog odbora za zdravstvo i narodni poslanik Demokratske stranke prof. dr Dušan Milisavljević..

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.