Krstić i Udovički obišli ugrožena područja

Izvor: Press, 23.Maj.2014, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić i Udovički obišli ugrožena područja

U razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave, ministri su razmenili informacije o obimu štete i mogućim načinima za njeno otklanjanje i pomoći ugroženom stanovništvu, saopštila je ranije danas Vlada Srbije.

Krstić je rekao da mu je želja da se na papiru i na terenu uveri u obim štete, kao i da se ona otkloni efikasno i transparentno.

On je izjavio da je situacija u Loznici, Ubu i Koceljevi takva da može da se govori o normalnom životu na tim područjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Prema njegovim rečima, opštinske vlasti u ta tri mesta već je izašla sa preliminarnim procenama štete.

"U Obrenovcu to još uvek nije moguće, jer je rano govoriti i o proceni štete koja će se biti moguća tek kada se voda bude povukla", rekao je Krstić.

Udovički je rekla da je jako važno da svi budu svesni da neće biti sredstava da se svima sva šteta nadoknadi, te da će morati jako pažljivo da se deli.

"Moraće da se ulaže u oporavak privrede, to je najvažnije i tamo gde znamo da sa sredstvima možemo da proizvedemo povećanje ekonomske aktivnosti i zapošljavanja, to će biti najbolji način da se ljudima na neki način pomogne i nadoknadi šteta", rekla je Udovički.

Ona je naglasila da će postojati kontrola trošenja sredstava, ali i da se neće usporavati trošenje sredstava za stvari kao što je, na primer, obezbeđivanje semena koje još uvek može da se uradi neke od lokacija i poljoprivrednih domaćinstava.

"Neka se to odredi brzo, ali jako je važno da svi budu svesni da ćemo obezbediti da se vidi jasno, verovatno na sajtovima samih opština, ko je koliko pomoći dobio, a i da mi to posle još jednom pogledamo da li je i kako upotrebljeno", rekla je Udovički.

Ministri Krstić i Udovički sastali su se u Obrenovcu i sa komandantom Žandarmerije Milenkom Božovićem i predstavnicima kriznog štaba, koji su im predstavili situaciju na terenu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.