Krstić: Pregovori s MMF-om, bez fiksnih datuma

Izvor: Politika, 08.Maj.2014, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić: Pregovori s MMF-om, bez fiksnih datuma

SENT GALEN –Srbija pregovara sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o trogodišnjem kreditu iz predostrožnosti, ali još nisu dogovoreni fiksni datumi, izjavio je danas u Sent Galenu ministar finansija Lazar Krstić.

Krstić je naveo da Srbija traži sumu dva puta veću od njene kvote u MMF-u, odnosno oko 1,5 milijardi dolara, prenosi Rojters.

„Razgovori sa MMF-om su u toku, tražimo stend-baj aranžman iz predostrožnosti”, rekao je Krstić za Rojters na marginama >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poslovnog foruma u Švajcarskoj.

Da bi joj bio odobren kredit, koji investitori smatraju ključnim znakom posvećenosti vlade ograničenju rasta budžetskog deficita, nova srpska vlada mora da reformiše javni sektor i smanji subvencije gubitaškim državnim kompanijama, što bi sve moglo značiti više hiljada otkaza.

„Kada dovoljno unapredimo propise, verujem da će to biti trenutak za nastavak pregovora sa MMF-om”, rekao je Krstić. Tim MMF-a posetio je Srbiju u februaru, navodeći da će razgovori biti nastavljeni po formiranju vlade. Fond je zamrznuo prethodni sporazum sa Srbijom 2012. zbog neuspeha Beograda da ograniči javnu potrošnju.

Tanjug

objavljeno: 08.05.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstić: Tražimo aranžman iz predostrožnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2014

Srbija pregovara sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o trogodišnjem kreditu iz predostrožnosti, ali još nisu dogovoreni fiksni datumi, izjavio je danas u Sent Galenu ministar finansija Lazar Krstić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Krstić:Pregovori s MMF-om, bez fiksnih datuma

Izvor: Blic, 08.Maj.2014

Srbija pregovara sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o trogodišnjem kreditu iz predostrožnosti, ali još nisu dogovoreni fiksni datumi, izjavio je danas u Sent Galenu ministar finansija Lazar Krstić. Krstić: Srbija traži 1,5 milijardi dolara..Krstić je naveo da Srbija traži sumu dva puta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.