Kroz vežbe unapredjena saradnja

Izvor: S media, 18.Mar.2010, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroz vežbe unapredjena saradnja

Komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Ljubiša Diković izjavio je danas, prilikom susreta sa delegacijom armije Bugarske, da je saradnje dve vojske značajno unapredjena kroz zajedničke vežbe.

Diković je naveo da se to odnosi na vežbe "Dunavska straža 2008" i "Balkanska straža 2009" ukazujući da su razmena iskustava i zajednička obuka doprineli jačanju poverenja.

On je bugarsku delegaciju, koju predvodi zamenik načelnika Odbrane Bugarske Armije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << viceadmiral Minka Kavaldziev upoznao i sa zadacima Kopnene vojske u procesu dostizanja ciljeva programa "Partnerstvo za mir".

Poseta delegacije Bugarske armije završava se sutra posetom jedinicama Vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane koje su bazirane na niškom aerodromu, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

Kavaldziev, koji od 17. marta predvodi delegaciju Bugarske armije u poseti Srbiji je pre dva dana razgovarao u Beogradu sa zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnikom Mladenom Ćirkovićem.

Ćirković i Kavaldziev zajednički su izrazili jasno opredeljenje dve vojske za saradnju, u cilju obezbedjivanja stabilnosti i bezbednosti u regionu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.