Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kronen cajtung: Islamska država traži pola miliona za Dalibora

Islamska država za otetog Austrijanca srpskog porekla Dalibora S. traži pola miliona dolara, tvrdi bečki dnevnik "Kronen cajtung".

Pozivajući se na informacije obaveštajnih službi, list prenosi da su teroristi za oslobađanje Dalibora, koji je otet u Libiji, zatražili pola miliona dolara.

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije, međutim, nije potvrdilo ove informacije.

Portparol Ministarstva Martin Vajs kazao je da još niko nije ni preuzeo odgovornost >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za otmicu Dalibora i još osam radnika naftnog polja Al-Gani u Libiji, kao i da niko nije predao zahtev za otkup otetih.

Dalibor je 6.marta otet u napadu pripadnika Islamske države na naftno polje Al Gani u Libiji.

Menadžer naftnog polja bio je ranije podoficir austrijske vojske, te je bio u međunarodnim mirovnim misijama na Balkanu i na Bliskom istoku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.