Krokodil droga u Novom Sadu?

Izvor: RTS, 03.Mar.2012, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krokodil" droga u Novom Sadu?

Na lečenje se javila pacijentkinja za koju se sumnja da je koristila drogu poznatu kao "krokodil", koja ubrzano razara tkiva i koju u Rusiji zovu "droga za sirotinju". Pacijentkinja iz Novog Sada ima dramatične promene na telu.

U jednu bolnicu za lečenje zavisnosti prijavila se pacijentkinja za koju se sumnja da je koristila drogu poznatu kao "krokodil", koja ubrzano razara tkivo.

Na novosadsku privatnu kliniku "Vita" primljena je devojka kojoj se nakon konzumiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << droge otvorila koža podlaktice, što može da ukaže na stravične posledice upotrebe droge "krokodil".

Reč je o mlađoj ženskoj osobi, koja je dugogodišnja heroinska zavisnica, a lekari su konstatovali da ima dramatične promene na koži, koje su ukazivale na to da je koristila drogu "krokodil", koja je u Rusiji poznata kao "heroin za siromašne".

"Dramatične su bile promene na podlaktici, koje se nisu mogle dovesti u vezu sa nekim traumama,  ubodom, povredama. I zbog toga smo posumnjali da je možda uzela ovu psihoaktivnu supstancu", kaže Milan Vlaisavljević, direktor Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti "Vita" iz Novog Sada.

Vlaisavljević kaže da da je pacijentkinja bila ubeđena da je kupila i upotrebila heroin. 

"Droga krokodil pravi se u kućnoj radinosti, od svega i svačega, odnosno od brojnih teških metala, snažnih otrova i ne prodaje se na tržištu pod tim imenom", kaže Vlaisavljević.

Novosadska policija je navela da nema informacija da se na tržištu pojavio "krokodil".

"Nemamo te informacije, ali pozivamo sve građane koji imaju neka saznanja o tome da nas obaveste", rekao je načelnik odeljenja za narkotike novosadske policije Duško Đukić.

Đukić je dodao da se, prema njegovim saznanjima, sastav supstance "krokodil" ne nalazi na listi opojnih droga.

Pojedini sastojci "krokodila" mogu napasti koštano tkivo, a neminovno je da usled duže zloupotrebe dolazi do smrtnog ishoda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.