Kroketi od tikvica i šargarepe

Izvor: BKTV News, 26.Jul.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroketi od tikvica i šargarepe

Tikvice su jako zdrave, a na sreću svih gurmana, nisu kalorične, pa možete da ih jedete u izobilju. Tikvice pomažu izbacivanju viška vode iz organizma, jačaju srce i imunitet, a čiste telo od otrova.

 
Za krokete vam je potrebno:
2 jaja2 tikvice srednje veličine2 šargarepebrašnoso, biber, vegetabeli lukulje za prženjePostupak:
Tikvice oljuštiti i narendati na krupnije rende. Šargerepu isto tako narendati i pomešati sa rendanim tikvicama. Posoliti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i ostaviti par minuta da tikvice puste sok. Dodati jaja i ostale začine (vegeta, biber, beli luk), pa zagustiti brašnom. Ko voli može još da doda i seckani peršun ili vlašac. Smeša treba da bude srednje gustine. Ulje zagrejte u dubljem tiganju. Kašikom vadite krokete i pržite na vrelom ulju, dovoljno je par minuta sa obe strane, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Poslužite uz pekarski prompir ili pomfrit i obavezno uz neku sezonsku salatu. U kombinaciji sa nekom supicom ili čorbicom pre, ovo može da bude odličan ručak, pa čak i nedeljom.
Recept je preuzet sa bloga Šta se kuva.
The post Kroketi od tikvica i šargarepe appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.