Krnjevo protiv skladišta

Izvor: Kurir, 12.Feb.2010, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krnjevo protiv skladišta

BEOGRAD - Odluka Vlade Srbije da se u ekološki čistom selu Krnjevu kod Velike Plane privremeno skladište posebne vrste otpada razbesnela je tamošnje 

BEOGRAD - Odluka Vlade Srbije da se u ekološki čistom selu Krnjevu kod Velike Plane privremeno skladište posebne vrste otpada razbesnela je tamošnje seljane!

Odlučni su da dovoženje otpada u selo spreče kako god znaju i umeju! Jer, oni strahuju da bi otpad činile boje, lakovi i slične materije koje bi vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << lako mogle da zagade izvor vode udaljen samo 70 metara od mesta planiranog za skladištenje otpada. Zato su se juče predstavnici Mesne zajednice „Krnjevo“ zaputili pravo u Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje da reše stvar! Prvo će, kako kažu, da probaju „institucionalno rešenje problema“, a ako to ne uspe, slede građanska neposlušnost i blokade.

Milan Perić, sekretar Mesne zajednice „Krnjevo“, kaže za Kurir da zasad nema protesta dok meštani „ne čuju šta će Vlada da im odgovori na njihov zahtev da se u selu ne skladišti otpad“.

- Niko nas od nadležnih ništa nije pitao niti su nas obavestili šta planiraju da urade. U susednom selu proizvodi se pijaća voda, kod nas je izvor vode, priroda nam je čista. Na obali Morave smo. Smatramo da bi otpad mogao da dospe u zemlju i zagadi vodu. Mi sejemo pšenicu, proizvodimo vino. Ne želimo nikakve otrove kod nas - izričit je Perić.

[ antrfile ]

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.