Krkobabić sa Nemačkom ambasadorkom o tome kako očuvati i unaprediti ruralne sredine (VIDEO)

Izvor: Beta, 12.Maj.2023, 17:18

Krkobabić sa Nemačkom ambasadorkom o tome kako očuvati i unaprediti ruralne sredine (VIDEO)

Kako očuvati i unaprediti ruralne sredine bila je tema današnjeg sastanka ministra za brigu o selu Milana Krkobabića sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad.Na sastanku, održanom u Palati Srbija, istaknut je izuzetan značaj privredne saradnje Srbije i Nemačke, koja predstavlja više nego dobru osnovu i za dalje rešavanje pitanja vezanih za ravnomerni regionalni razvoj za odnos urbanog i ruralnog, navodi se u saopštenju."Iskustva jedne od najjačih ekonomija sveta biće nam dragocena, a posebno cenimo izraženu spremnost da nam u tome i praktično pomognu" izjavio je ministar Krkobabić.Učesnici sastanka razgovarali su o izazovima sa kojima se obe zemlje suočavaju u kompleksnom pitanju razvoja ruralnih područja. I jedna i druga zemlja nalaze načine da život na selu učine primamljivim i da proces migracija iz gradova u sela, koji je započeo u vreme pandemije korona virusa, nastave novim programima za obnavljanje nerazvijenih regiona i sistematskim poboljšavanjem uslova života i rada u seoskim sredinama.Sagovornici su istakli da su investicije Nemačke u Srbiji značajne u velikim gradskim centrima, ali i dosadašnja ulaganja u manja mesta kao što su Mionica, Vlasotince, Vranje i drugi, predstavljaju pravi motor razvoja tih sredina i priliku za ljude da u svojim sredinama ostanu da žive i rade ili da ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Krkobabić sa Nemačkom ambasadorkom o tome kako očuvati i unaprediti ruralne sredine

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2023

Kako očuvati i unaprediti ruralne sredine bila je tema današnjeg sastanka ministra za brigu o selu Milana Krkobabića sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.