Krkobabić: Većina za Đilasa

Izvor: RTS, 31.Okt.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Većina za Đilasa

Trenutno postoji većina koja podržava gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, jer su u prvom planu ciljevi, a ne prosta matematika, izjavio je potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić.

Zamenik predsednika PUPS Milan Krkobavić izjavio je da trenutno postoji većina koja podržava gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, primetivši da se ne može sve svoditi na prostu matematiku.

"Trenutno postoji većina koja podržava gradonačelnika Beograda i za sada se nismo bavili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << time. Matematika i svođenje svega na prost račun u drugom je planu, dok su u prvom osnovni ciljevi koji se u praksi realizuju, rekao je Krkobabić.

Krkobabić je naglasio da je u Beogradu politička svest na znatno višem nivou nego u drugim krajevima Srbije, a "beogradsko političko tržište je probirljivo i tu ne može da se proda bilo koja roba", prenosi Tanjug.

U prilog tome, Krkobabić je podsetio da Skupštinu Beograda čini sedam partija, a republički parlament 46 i da su u glavnom gradu ljudi svesni i znaju šta hoće.

"Pred nama su dani koji treba da potvrde da su ovi ciljevi prihvaćeni i da će se nastaviti i istrajati na njihovoj realizaciji. Oni moraju da donesu boljitak građanima, a vlast uvek nastoji da bude stabilna", rekao je Krkobabić, tvrdeći da je jedini kriterijum za to vreme koje dolazi.

Krkobabić je podvukao da je većina u Beogradu formirana oko jasnih, praktičnih ciljeva i da se ti ciljevi u praksi realizuju, a odnose se na adekvatnu, prepoznatljivu socijalnu politiku, razvoj infrastrukture, pokretanje određenih privređih aktivnosti.

"Pred nama su dani koji treba da potvrde da su ovi ciljevi prihvaćeni i da će se nastaviti i istrajati na njihovoj realizaciji, a to znači da 105.000 penzionera Beograda od 1. januara očekuje 13 penziju, ali sada sa limitom od 20.000 i to je neki boljitak", rekao je Krkobabić.

Veliki broj osoba sa invaliditetom, izbeglih i raseljenih očekuju otvaranje prvog centra za socijalno preduzetništvo i pokretanje preduzetništva u toj sferi i naglasio da su ti ciljevi ključni, a da je u drugom planu pravljenje većina.

Zamenik predsednika PUPS osvrnuo se i na predloženi budžet za narednu godinu, istakavši da predlog zaslužije sve pohvale u tehničkom smislu, jer je posle dužeg vremena stigao u parlament na vreme.

Prvi put, dodao je, budžet je usvojio određene kriterijume da, koliko god je moguće, uravnoteži socijalni karakter koji budžet treba da ima i da se u njemu prepoznaju naznake jedne socijalno odgovorne države.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.