Krkobabić: Divna vest za trudnice

Izvor: B92, 13.Nov.2012, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Divna vest za trudnice

Beograd -- Predložićemo da sve žene u Srbiji koje odu na održavanje trudnoće dobiju punu platu, a ne 35 odsto umanjenu, kaže potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić.

Idemo sa amandamom na budžet, kako bi uvećali izdatke za davanje po osnovu trudničkog i porodiljskog odsustva. Predlažemo uvećanje za 3,5 milijarde dinara, dodao je Krkobabić.

"Kad smo pre četiri godine formirali gradsku vlast, nismo tog momenta imali osmišljen model socijalne politike ili teoretski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postavljen, pa da ga sad praktično realizujemo, nego smo krenuli da rešavamo praktične probleme penzionera, trudnica i porodilja, dece sa smetnjama u razvoju, izbeglih i raseljenih, romske populacije i u upravo u rešavanju tih konkretnih, nekad čak i pojedinačnih pitanja, postizali smo određene efekte koji su kasnije poprimali mnogo veći značaj."

Socijalna politika grada Beograda sad deluje zaokruženo.

"Srbija stari, nema dece, i vi hoćete da pospešite natalitet, da žena može da ode na održavanje trudnoće, a vi je kaznite tako što joj oduzmete 35 posto od plate. Prva ključna i prava mera, koju smo uradili je da trudnice u Beogradu dobiju punu platu i grad za refundiranje ovih troškova godišnje u proseku izdvaja od 7 do 10 miliona evra", kazao je Krkobabić.

On je dodao da zna šta su životne potrebe, da je ovo ključna potreba za pitanje nataliteta i da mu samo sada Fiskalni savet ne kaže da će budžet jedne države biti slomljen ako se izdvoji 110 miliona evra za trudnice i penzionere.

"Beograd je nešto što vuče ovu zemlju, svi ključni resursi su ovde i odavde idu najbolje ideje i Srbija to treba da sledi. Beograd čini te ključne korake i ne treba ga vući nazad", zaključio je Krkobabić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PUPS: "Beogradska" plata sve trudnice

Izvor: Mondo, 14.Nov.2012, 01:36

Potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić najavio je da će ta stranka predložiti amandman na budžet za 2013 kako bi trudnice u Srbiji dobijale punu platu, kao šsada u Beogradu..."Rekli smo Beograd danas, Srbija sutra, a to sutra je već danas. Idemo s amandamom na budžet kako bi uvećali izdatke za...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.