Izvor: Southeast European Times, 02.Feb.2011, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza u Egiptu dovela do evakuacija

01/02/2011

SOFIJA, Bugarska -- Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je u ponedeljak (31. januara) da upućuje vladin avion da evakuiše Bugare iz Egipta, gde već nedelju dana traju do sada nezabeleženi veliki protesti protiv vladavine predsednika Hosnija Mubaraka. Najmanje 102 osobe su poginule od kada su protesti počeli. U nedelju su Grčka i Turska takođe počele da evakuišu svoje građane. Kipar je u međuvremenu otvorio svoje aerodrome za avione koji prevoze ljude koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << evakuišu iz Kaira. Prvi letovi sa državljanima Kanade, Sjedinjenih Država, Nemačke, Holandije, Kine i Velike Britanije stigli su na ostrvo u ponedeljak.

Grčka je saopštila u ponedeljak da je zabrinuta da bi kriza u Egiptu mogla da dovede do novog talasa ilegalnih imigranata, koji pokušavaju da uđu u Evropu preko njenih granica. Ministar za zaštitu građana Kristos Papucis rekao je da su bezbednosne mere na granici sa Turskom pojačane. (CNA, Fokus, bTV, Katimerini, DPA – 31.1.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.