Kriza stigla i na Zlatibor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza stigla i na Zlatibor

ZLATIBOR - Zbog svetske ekonomske krize cene boravka i placeva na planini Zlatiboru ovih dana niže su i preko 20 posto, ali uprkos toj činjenici prodaja apartmana je manja za više od 70 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Pre godinu dana cene apartmana na Zlatiboru bile su i 4.000 evra po kvadratu, a ovih dana kvadrat apartmana se može kupiti i za 1.900 evra, iako je do pre nekoliko meseci kvadrat apartmana na Zlatiboru bio skuplji nego u centru Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Slična situacija je i sa prodajom lokacija, pošto je cena ara placa na Zlatiboru sa prošlogodišnjih 30.000 eura - prepolovljena.

Ovo što se događa sa cenama na Zlatiboru je normalno i sadašnje cene su prihvatljivije. Prodaja zemljišta i gotovih objekata je gotovo stala i ovde na Zlatiboru, a sve prisutnija je pojava da se gotovi ili nezavršeni objekti i placevi menjaju za objekte u sličnom stanju u Beogradu, Novom sadu ili na moru - izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.