Krivokapić: Hvala Rusiji na isporuci prvog kontingenta vakcina Sputnjik

Izvor: VOA, 26.Feb.2021, 20:13

Krivokapić: Hvala Rusiji na isporuci prvog kontingenta vakcina Sputnjik

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zahvalio je Ruskoj Federaciji na realizovanoj isporuci prvog kontigenta od 5.000 doza, od ukupno 50.000 dogovorenih Sputnjik V vakcina, saopštila je Vlada nakon razgovora Krivokapića sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, Vladislavom Maslenikovim. Vlada je saopštila da je Krivokapić naglasio da je isporuka Sputnjik V vakcina nemjerljive vrijednosti i da predstavlja veliku nadu za sve građane Crne Gore" "Predsjednik Vlade je ambasadora Maslenikova podsjetio da je ovoj nabavci prethodila određena neizvjesnost složenih bilateralnih pregovora, koja je plod specifične međunarodne COVID-19 situacije, ali da je Rusija još jednom odreagovala u duhu viševjekovnih, prijateljskih odnosa", navodi se u saopštenju. Krivokapić je istakao da je proces vakcinacije veoma bitan za Crnu Goru kao turističku destinaciju, te da Sputnjik V ipak stiže blagovremeno kako bi, primećuje Krivokapić, ljetnju sezonu turistički privrednici dočekali spremniji nego prethodne godine. "Ambasador Maslenikov je sa zadovoljstvom primio riječi zahvalnosti premijera Krivokapića i istakao da je za njega lično 25. februar takođe bio dugo iščekivani dan, koji se napokon dogodio. Ambasador Maslenikov rekao je da se Rusija od početka zalagala za zajedničku proizvodnju vakcina protiv korona virusa, jer se samo na taj način, kako je naveo, mogu zadovoljiti izrazito velike potrebe svjetskog tržišta", navodi se u saopštenju Vlade. Vlada je saopštila da je u četvrtak stiglo pet hiljada doza vakcine Sputnjik V, kao prva isporuka od 50.000 doza koje je Vlada obezbijedila za kupovinu u bilateralnim pregovorima.  “Takodje, ka Crnoj Gori narednih dana iz Pekinga stiže kontingent sa donacijom od 30.000 doza Sinofarmove vakcine”, saopštila je Vlada.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Krivokapić zahvalio Rusiji na isporuci prvog kontigenta vakcina

Izvor: Vostok.rs, 27.Feb.2021, 10:54

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić zahvalio se Ruskoj Federaciji na realizovanoj isporuci prvog kontigenta od 5.000 doza vakcina, od ukupno 50.000 dogovorenih, prenose "Vijesti". Krivokapić je razgovarao sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislavom Maslenikovim, pišu podgoričke...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.