Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2017, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave zbog nelegalnog gledanja domaćih i stranih serija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je policija podnela krivične prijave protiv dve osobe zbog sumnje da su u dužem periodu preko internet portala serije.rs nezakonito omogućili onlajn (online) gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, čime su nosiocima autorskih prava naneli veliku finansijsku štetu.

Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u koordinaciji sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << preuzelo je administratorsku kontrolu nad internet portalom serije.rs i na taj način prekinulo nelegalno emitovanje i onlajn gledanje domaćih i stranih televizijskih serija.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija administratora internet portala serije.rs, koji se krivično terete za neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, policija je pregledala i privremeno oduzela računarsku opremu, piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Krivične zbog nelegalnih serija preko interneta

Izvor: B92, 23.Mar.2017

Beograd -- Policija je podnela krivične prijave protiv dve osobe zbog sajta na kojem su ljudi nelegalno gledali serije preko interneta, saopštio je MUP...Kako navode, dve osobe se sumnjiče da su "u dužem periodu preko internet-portala serije.rs nezakonito omogućili onlajn gledanje velikog broja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.