Krivične prijave protiv dvoje sudija

Izvor: Politika, 16.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave protiv dvoje sudija

Za koja krivična dela se sumnjiče delioci pravde, u leskovačkoj Upravi policije nisu saopštili, a o svemu će odlučiti tužilaštvo

Leskovac –U sedištu leskovačke Policijske uprave juče je Slađan Ristić, načelnik Kriminalističke policije, saopštio da je nadležnim tužilaštvima u Leskovcu, odnosno Vlasotincu, podneta krivična prijava protiv dvoje sudija, jednog iz Opštinskog suda u Leskovcu, a drugog takođe iz Opštinskog suda, ali u Vlasotincu. Ristić >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nije potanko objašnjavao zbog čega su prijave podnete protiv dvoje ,,delilaca pravde", ali je dodao da o svemu, u skladu sa zakonom, odlučuje nadležni tužilac.

– Ni imena sudija vam ne mogu reći – zaključio je Slađan Ristić.

U Leskovcu se, međutim, već uveliko govori o kojim je sudijama reč, ali za priču o ,,sunovratu južnosrbijanskog pravosuđa" njihova imena – bar za sada – nisu bitna.

Ristić je takođe izneo da je Opštinskom tužilaštvu podneta prijava u kojoj je potanko objašnjeno šta je sudija Okružnog suda u Leskovcu Nikola Pešić rekao predsedniku Opštinskog suda Nebojši Stojčiću, pa je i taj predmet sada ,,u vidokrugu" Opštinskog tužilaštva, koje je nadležno da dalje postupa po prijavi i eventualno pokrene postupak, ili da odbaci prijavu i, eventualno, predsednik Opštinskog suda Nebojša Stojčić sam zatraži pravdu pred sudom.

"Politika" je, inače, o detaljima ovih slučajeva, istina nezvanično, već izveštavala u više navrata. Tako smo javili da je istražni sudija Opštinskog suda u Leskovcu odredio jednomesečni pritvor advokatu Stojanu Đ., zbog osnovane sumnje da je počinio pet krivičnih dela zloupotrebe poverenja i jedno krivično delo falsifikovanja isprave.

U najnoviju ,,aferu", kako se može zaključiti na osnovu krivičnih prijava, umešano je i nekoliko delilaca pravde, a kako je Odbor za ljudska prava često pominjao ime sudije Okružnog suda Nikolu Pešića, on je, kako smo javili, u saopštenju za javnost, koje je podelio ,,odabranim novinarima" naveo: – Meni ne treba nikakav sud, jer ako pronađu makar jednog koji će izjaviti da mi je dao jedan dinar, ja ću se sam javno obesiti ispred spomenika u centru grada. Uslov je da se ti koji eventualno tvrde tako nešto zakunu u svoju decu!

Inače, u proteklom mesecu, na području Policijske uprave Leskovac evidentirano je 161 krivično delo, a samo u oblasti privrednog kriminala bilo ih je 40, dok pričinjena šteta iznosi oko 4,8 miliona dinara, saopštio je juče Boban Zdravković, portparol Policijske uprave. On je takođe naveo da je slobode lišeno sedam osoba i da je evidentirano 69 saobraćajnih nesreća u kojima su dve osobe poginule, a 46 lakše i teše povređeno.

Danilo Kocić

[objavljeno: 16.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.