Krivična zbog epidemije trihineloze u Čajetini

Izvor: Mondo, 09.Feb.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična zbog epidemije trihineloze u Čajetini

Osnovno javno tužilaštvo u Užicu naložilo je službenicima Policijske uprave da podnesu krivičnu prijavu protiv odgovornog lica u Veterinarskoj stanici Čajetina D. K. povodom epidemije trihineloze na području opštine Čajetina.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Veprina, ima 300 kila.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, prijava se odnosi na sumnju da nije pregledao uzorke odstreljenih divljih svinja donete 30. novembra prošle godine na propisani način, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odnosno primenom metode digestije koja je obavezna za pregled uzoraka divljih svinja i izdao neistinitu potvrdu da je pregled izvršio primenom metode sigestije i da u pregledanim uzorcima nije utvrđeno prisustvo parazita trihinela.

Takvim postupkom je doveo do toga da se zaraženo meso preradi i koristi. Posle saslušanja određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati, piše portal RTS.

Policija po nalogu tužilaštva proverava postupanje odgovornih lica u Lovačkom udruženju Zlatibor i nakon provere protiv odgovornih lica će podneti odgovarajuće prijave ako se utvrdi da postoje sumnje da je neko od odgovornih lica učinio krivično delo ili privredni prestup, stoji u saopštenju tužilaštva.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.