Izvor: Blic, 06.Nov.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMRT DEČAKA IZ LOZNICE Za utvrđivanje odgovornosti neophodno veštačenje

Posle obdukcionog nalaza Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, koji je stigao pre sedam dana u lozničko Tužilaštvo, u ponedeljak bi trebalo da stigne i izveštaj o spoljnom nadzoru Opšte bolnice u Loznici, sprovedenim po nalogu Ministarstva zdravlja.

Kako je potvrđeno u petak u tužilaštvu, taj izveštaj je završen i očekuje se da stigne i upotpuni obimnu dokumentaciju u istrazi tragičnog slučaju u kojem je dečak posle preloma ruke preminuo od nastale infekcije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Dok traje istražni postupak, kako je objasnio v. f. javnog tužioca Zoran Nestorović, nije moguće iznositi bilo kakve detalje, ali je potvrdio i to da na osnovu bilo kog pojedinačnog dokumenta nije moguće preduzimati dalje mere. Kako je rekao, tek u narednim danima bi mogla biti doneta odluka o tome da li je potrebno obaviti još neke istražne radnje, ili će za ceo slučaj odmah biti naloženo medicinsko veštačenje.

– U svakom slučaju, neke konkretnije korake ne možemo preduzimati dok se ne obavi stručno veštačenje – rekao je Nestorović. On je prethodno objasnio da je odukcioni nalaz deo faze prikupljanja dokaza i utvrđivanja činjeničnog stanja, da on ne može da pokaže eventualne propuste u radu lekara, kao i da na osnovu njega tužilaštvo ne može odmah da dalje postupa.

Milan Nikodinović, otac preminulog dečaka imao je uvid u obimnu dokumentaciju i on je rekao da mu je još u Beogradu objašnjeno da su Radenkovu smrt izazvale bakterije, koje su dovele do gasne gangrene, ali da on očekuje odgovor na pitanje ko je kriv što dete nije moglo da se spase.

Na protestnoj šetnji, koja je organizovana u petak, Milan je potvrdio da će zajedno sa svojim advokatom u toku ove sedmice imati sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i republičkim javnim tužiocem.

- Nemam ja ništa od toga i da doktor koji je lečio mog sina ode u zatvor, da ostane bez licence, jer činjenica je da nije on kao jedinka kriv već ceo sistem. Dete mi niko ne može vratiti, ali zato nešto mora da se menja. Da sutra, kada ljudi dovedu dete kod lekara ne strepe šta će se desiti, da veruju doktorima a ne da strahuju od njih – poručio je dečakov otac Milan.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stigao IZVEŠTAJ spoljne kontrole o smrti malog Radenka (8), ali tek sledi VEŠTAČENJE

Izvor: Blic, 07.Nov.2016, 14:57

Izveštaj spoljnog nadzora, koji je u lozničkoj Opštoj bolnici obavljen po nalogu Ministarstva zdravlja nakon tragične smrti Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka, stigao je u Osnovno tužilaštvo u Loznici, potvrdio je v. d. javnog tužioca Zoran Nestorović...On je rekao da je nalaz poslat zajedno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.