Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2010, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava zbog izbegavanja plaćanja poreza

PANČEVO - Policija u Pančevu podnela je krivičnu prijavu protiv 11 osumnjičenih da su malverzacijama prilikom registracije automobila oštetili republički budžet za 1,4 miliona dinara, saopšteno je danas.

Osumnjičeni se terete da su od septembra 2008. godine do polovine januara 2010. falsifikovali isprave i pravili fiktivne ugovore o kupoprodaji automobila i na taj način prilikom registracije prevarili nadležne za registraciju vozila MUP-a u Pančevu i Kovinu, piše u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Osumnjičeni su, kako se dodaje, overavali saobraćajne dozvole na ime osoba sa invaliditetom čime su izbegli plaćanje poreza na upotrebu putničkih motornih vozila i tako budžetu Srbije naneli štetu od oko 1,4 miliona dinara, a za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 11 miliona dinara.

Policija navodi da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu podnela prijavu protiv osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanja isprave u vezi sa preprodajom i registracijom automobila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.