Krivična prijava protiv ginekologa

Izvor: RTS, 26.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv ginekologa

Protiv nekoliko ginekologa Kliničkog centra u Kragujevcu podneta krivična prijava "zbog krivičnog dela protiv zdravlja ljudi i nesavesnog lečenja". Tužilja Ana Lojanica tvrdi da je izgubila bebu zbog nesavesnog rada medicinskog osoblja.

Kragujevčanka Ana Lojanica, koja je 26. aprila rodila mrtvog dečaka, podnela je Opštinskom tužilaštvu krivične prijave zbog nesavesnog lečenja protiv ginekologa Kliničkog centra  koji su učestvovali u njenom porođaju, potvrđeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Tužilaštvu.

Tridesetogodišnja Lojanica, kojoj je termin za porođaj bio 20. april, na odeljenju je provela šest dana. Iako su bili upoznati da, kako kaže, nema bolove, već samo kontrakcije i da je zbog toga prvo dete, pre tri godine, rodila carskim rezom, lekari nisu očekivali skoriji porođaj.

Tek 26. aprila kada joj je pukao vodenjak prebačena je u porođajnu salu, ali je bilo kasno, jer je plod, zbog prenete trudnoće, mrtvorođen.

U kragujevačkom Kliničkom centru nisu želeli da komentarišu ovaj događaj.

Potvrđeno nam je da je doskorašnji direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo, dr Goran Lukić, podneo ostavku kao moralni čin zbog, kako nam je rečeno, niza propusta u radu te klinike poslednjih meseci.

Portparol Tužilaštva Marija Mladenović kaže za internet portal RTS-a, da je u toku prikupljanje informacija u vezi sa tim slučajem.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.