Izvor: B92, 25.Jan.2012, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv Pavličića

Beograd -- Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Novog Sada i članova Gradskog veća.

Prijava je podneta zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili položaj i ovlašćenja i time naneli višemilionsku štetu Novom Sadu, preduzeću ATP "Vojvodina" i Iliji Deviću, kupcu i većinskom vlasniku društvenog dela tog preduzeća, kao i manjinskim akcionarima.

U saopštenju se navodi da je Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za privatizaciju jula 2004. godine, zaključila ugovor sa Devićem o prodaji društvenog kapitala ATP "Vojvodina" metodom javne aukcije.

Kupac je, dodaje se, nakon zaključivanja ugovora pristupio realizaciji ugovornih obaveza koje se odnose na izmirivanje dospelih rata, socijalnog programa i investicionih ulaganja.

Novi Sad je u maju 2006. godine sklopio ugovor sa ATP "Vojvodina" kojim se obavezao da će za novoizgrađenu autobusku stanicu obezbediti uslove za rad u međumesnom saobraćaju po međunarodnim standardima.

Grad se obavezao i da će nakon dobijanja upotrebne dozvole preusmeriti međumesni saobraćaj na tu stanicu.

Prema navodima Agencije, iz spisa predmeta je nesporno da je investitor ispunio sve ugovorom propisane obaveze, a da Novi Sad neizvršavanje svojih obaveza pravda sudskim postupkom koji se vodi pred Privrednim sudom.

Grad, suprotno svojim odlukama, nije regulisao i sproveo prigradske odlaske i dolaske na lokaciju autobuske stanice, čime je načinio štetu koja, prema presudi Privrednog apelacionog suda u Beogradu, iznosi oko četiri miliona evra za prva četiri meseca, koliko stanica nije radila.

Danas ta šteta za kupca i preduzeće iznosi preko stotinu miliona evra.

Novi Sad, kao osnivač gradskog saobraćajnog preduzeća, mogao je i morao preko organa upravljanja to preduzeće obavezati na poštovanje odluka Grada, kako bi se izbegla šteta i nesporazumi.

Odgovorima koje je dostavio na pisani zahtev Agencije, gradonačelnik Novog Sada je nedvosmisleno potvrdio da su sve odluke i potpisani ugovor pravno valjani i da nije pokrenut bilo kakav postupak za poništenje i izmene odluka.

Iz Agencije ističu da je prijava protiv gradonačelnika i članova gradskog veća Novog Sada jedan od najobimnijih i komplikovanijih slučajeva koje to telo ispituje.

Privredni apelacioni sud je 2010. godine presudio u korist ATP "Vojvodina".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava protiv gradonačelnika Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2012

NOVI SAD -..Agencije za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i članova Gradskog veća, saopšteno je danas iz Agencije. Gradonačelnik Pavličić za Radio-televiziju Vojvodine kaže da je šokiran...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Krivična prijava protiv Igora Pavličića

Izvor: Politika, 25.Jan.2012

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila da je slučaj nove autobuske stanice u Novom Sadu jedan od najobimnijih i komplikovanijih koje je ispitivala od samog osnivanja..Novi Sad – Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv gradonačelnika...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.