Krivična prijava Oriću za ubistva, silovanja i pljačku

Izvor: B92, 30.Sep.2016, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava Oriću za ubistva, silovanja i pljačku

Policija u Bijeljini podnela je krivičnu prijavu protiv ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića za ubistva, silovanja i pljačku za vreme rata.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je policija podnela krivičnu prijavu bijeljinskom Okružnom tužilaštvu protiv Orića za ubistva, silovanja i pljačku, uglavnom pripadnika bošnjačkog naroda za vreme rata na području Srebrenice.

Kako su preneli banjalučki mediji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lukač je naveo da je krivična prijava podneta na osnovu istrage koju je sprovela policija u Bijeljini u saradnji sa tamošnjim Okružnim tužilaštvom, odnosno na osnovu saznanja i izjava svedoka u istrazi.

On nije želeo da iznosi detalje krivične prijave, ali je rekao da se, između ostalog, Oriću stavlja na teret da je naredio ubistvo jednog oficira JNA bošnjačke nacionalnosti, koji se "Oriću stavljao na raspolaganje, ali je on u njemu video konkurenciju".

Ministar unutrašnjih psolova izrazio je nadu da će Tužilaštvo uspeti da dokaže Orićevu krivicu na osnovu informacija i izjava svedoka, koji je prikupila policija RS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.