Kriv je Rama

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 07:03

"Kriv je Rama"

Vlada u Prištini saopštila je, povodom otkazivanja sednice sa albanskom vladom, da je to prvi prvi put da je jednostrano otkazan zajednički sastanak.

Kosovska vlada za to je okrivila premijera Albanije Edija Ramu.

Kako je navedeno u saopštenju, danas je trebalo da bude potpisano 13 novih sporazuma.

"Najviše će izgubiti građani. Nažalost, otkazivanjem sastanka od strane premijera Rame, uskraćena nam je mogućnost da ih potpišemo", piše u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako se dodaje, bilateralni sastanci poput onog koji je Rama zatražio, mogu da se održavaju svakodnevno, prenosi Koha.

Rama je prethodno izjavio da je sednica otkazana jer premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nije pristao na promenu formata.

Prema rečima Rame, on je pozvao Kurtija da se, zajedno sa prištinskim ministrima odbrane i spoljnih poslova, sastanu u užem formatu, ali je Kurti insistirao da se sastanak održi onako kako je planirano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.