Kristofer Li snimio simfonijski metal album

Izvor: Blic, 06.Jan.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristofer Li snimio simfonijski metal album

Kristofer Li koji se proslavio ulogom u horor filmu "Drakula" iz 1958. godine, objaviće simfonijski hevi metal album.

Album pod nazivom "Charlemagne: By the Sword and the Cross" biće u prodaji od 15. marta, piše na sajtu Nju mjuzikal ekspresa.

"Fascinantno je što u ovom stadijumu mog života, počinjem da važim

za hevi metal pevača", rekao je 87-godišnji Li koji je novije uloge ostvario u filmovima "Gospodar prstenova" i "Ratovi zvezda".

"Verujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će album, kada se u martu pojavi u prodaji, napraviti

senzaciju", ocenio je glumac.

Album prati priču o kralju Karlu Velikom koji je vladao u osmom i devetom veku. Li tvrdi da njegova porodica direktno potiče od Karla Velikog i objasnio da je želeo da oda priznanje svom dalekom pretku.

Simfonijski metal je spoj hevi metal muzike i elemenata koji podsecahju na klasičnu simfoniju. Među predstavnicima tog muzičkog pravca su grupe "Najtviš", "Trans-Siberijan Orekstra" i "Apokaliptika".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.