Kristobal krenuo ka Kanadi

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 11:10

"Kristobal" krenuo ka Kanadi

Snažne oluje sa grmljavinom, noseći sa sobom vetrove brzine od 112 kilometara po času, pogodile su u sredu uveče saveznu američku državu Mičigen.

Ostaci tropske oluje Kristobal preselili su se sa američkog srednjeg zapada ka Kanadi.

Oluja Kristobal je, krećući se od Meksičkog zaliva do američkog srednjeg zapada, izazvala poplave, oborila drveće i dalekovode, oštetila domove i preduzeća u Indijani, Viskonsinu, Misuriju i Ajovi.

Do sinoć je palo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko pet centimetara kiše u gradu Midland u saveznoj državi Mičigen, gde su postoje veće pretnje od poplava nakon što su prošlog meseca probijene dve brane posle višednevnih padavinina.

Za sada nema podataka o poplavama ili eventualnoj materijalnoj šteti, prenosi AP.

Na jugoistoku Mičigena otcepio se krov crkve, dok je u Detroitu zasijalo sunce nakon pljuska, ali je potom opet pala kiša, praćena snažnim vetrovima i gradom. Oko 430.000 korisnika državnih elektroenergetskih usluga ostalo je bez struje u sredu uveče.

U okrugu Otava na zapadnu Mičigena bilo je oluja sa grmljavinom, a u Holandu oglasili su se sirene koje upozoravaju na oluju pošto su vetrovi dostigli brzinu od 112 kilometara po času. U Holandu je oboreno drveće i dalekovodi, prenosi AP.

Meteorološke službe objavile su u sredu uveče upozorenje za nevreme na jezeru Mičigen zbog mogućnosti da snažni vetrovi dovedu do nastanka talasa više od 1,8 do 3,1 metara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OSTACI OLUJE KRISTOBAL KRENULI KA KANADI: Nevreme u Americi napravilo haos, oštećeni domovi, padavine izazvale poplave

Izvor: Kurir, 11.Jun.2020

Snažne oluje sa grmljavinom, noseći sa sobom vetrove brzine od 112 kilometara po času, pogodile su u sredu uveče saveznu američku državu Mičigen, a ostaci tropske oluje Kristobal preselili su se sa američkog srednjeg zapada ka Kanadi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.