Kristijan Vulf optužen za korupciju

Izvor: RTS, 12.Apr.2013, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristijan Vulf optužen za korupciju

Bivši nemački predsednik Kristijan Vulf optužen za korupciju. Pre tri dana odbio je sudsku nagodbu kojom bi istraga bila obustavljena ako plati kaznu od 20 hiljada evra.

Tužilaštvo u Hanoveru saopštilo je da je bivši nemački predsednik Kristijan Vulf optužen za korupciju. Pre tri dana odbio je da prihvati sudsku nagodbu kojom bi istraga bila obustavljena ako plati kaznu od 20 hiljada evra.

Ukoliko ovaj slučaj bude procesuiran, Vulf bi mogao da postane prvi bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednik Nemačke koji će odgovarati pred sudom.

Tužilaštvo je saopštilo i da je za davanje mita optužen filmski producent David Grenevold zbog sumnje da je platio hotelski račun za Vulfa i njegovu suprugu u iznosu od preko 500 evra kako bi dobio podršku za jedan filmski projekat, javila je agencija Frans pres.

Vulf je pre nego što je postao predsednik 2010. godine bio zamenik predsednika Hrišćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel.  

Sa funkcije šefa države povukao se prošlog februara, zbog optužbi za zloupotrebu položaja dok je bio na vlasti u Donjoj Saksoniji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.