Kristijan Amanpur optužila Trampa za nacistički govor: To je zaista opasno

Izvor: B92, 07.Jan.2024, 23:42

Kristijan Amanpur optužila Trampa za "nacistički govor": "To je zaista opasno"

Američka novinarka Kristijan Amanpur optužila je danas bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za "nacistički govor".

"Tramp je išao toliko daleko da je rekao da će biti diktator prvog dana, rekao je da će iskoristiti ministarstvo pravde da napadne svoje neprijatelje. 'Ja sam tvoja osveta', šta to uopšte znači? Za migrante je rekao da truju krv Amerikanaca. To je nacistički govor. To je zaista opasno", rekla je Amanpur za Skaj njuz.

Ona je navela da neki zabrinutosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vezi sa Trampom ponekad odbacuju, govoreći da je reč o preuveličavanju.

"Sada neki kažu da su vaši strahovi samo strahovi dementnih liberala. Drugi kažu da je on zapravo stvarna i dokazana pretnja, ne samo američkoj, već i globalnoj demokratiji. A 14. amandman zapravo kaže da je svakom državnom zvaničniku koji je učestvovao u pobuni zabranjeno da preuzme dužnost i da bude na funkciji u budućnosti", rekla je Amanpur povodom odluka Vrhovnog suda Kolorada i Mejna kojima je Tramp uklonjen sa glasačkih listića u tim saveznim američkim državama. Iz Trampovog tima zasad nisu reagovali na navode poznate američke novinarke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.