Kristal Palas u Premijer ligi!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2013, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristal Palas u Premijer ligi!

Fudbaleri Kristal Palasa su izborili plasman u Premjier ligu pošto su u finalu plej-ofa na "Vembliju" pobedili Votford 1:0 posle produžetaka.

Slavlje fudbalera Kristal Palasa

 

Gol odluke je dao Kevin Filips iz jedanaesterca u poslednjem minutu prvog produžetka. Minut ranije fudbaler Votforda Marko Kaseti je srušio Vilfreda Zahu u šesnaestercu i tako skrivio jedanaesterac.

 

Ekipa Jana Holoveja će tako prvi put posle sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 2004/2005 igrati u najjačem ligaškom takmičenju u Engleskoj. Kristal Palasu je ovo bila prva pobeda ove sezone protiv Votforda, pošto su na početku sezone izgubili 3:2 na svom terenu, dok su u gostima remizirali 2:2.

 

Pored plasmana u Premijer ligu, Kristal Palasu je ovom pobedom pripalo 120 miliona funti.

 

Plasman u Premijer ligu iz Čempionšipa ranije su obezbedili prvoplasirani Kardif i drugoplasirani Hal. U Čempionšipu naredne sezone će igrati Kvins Park Rendžers,

Reding i Vigan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kristal Palas u finalu vrednom 120 miliona funti obezbedio Premijer ligu

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2013

Na prepunom "Vembliju" fudbaleri Palasa golom 40-godišnjeg Kevina Filipsa u 105. minutu pobedili Votford i od avgusta ponovo igraju u engleskoj eliti

Nastavak na Telegraf.rs...

Kristal Palas novi član Premijer lige

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2013

LONDON - Fudbaleri Kristal Palasa izborili su danas plasman u Premijer ligu, pošto su u finalu plej-ofa na Vembliju savladali Votford sa 1:0 nakon produžetaka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zola: Teško je bilo zaustaviti Zahu, ali i prihvatiti poraz iz penala u produžetku

Izvor: Blic, 28.Maj.2013, 00:04

Fudbaleri Votforda nisu uspeli da se plasiraju u Premijer ligu pošto su u plej-ofu poraženi od Kristal Palasa golom iz penala u 15. minutu produžetka. Nakon meča, njihov trener Đanfranko Zola rekao je da bilo teško podneti poraz, iako je ekipa Palasa bila dominantnija..."Ovo je jako težak trenutak...

Nastavak na Blic...

Zna Junajted šta je kupio...

Izvor: Sportske.net, 28.Maj.2013

Ako je iko sumnjao u kvalitete mladog Vilfreda Zahe i talenat koji poseduje ova buduća zvezda Mančester Junajteda, može se (raz)uveriti na snimku sa jučerašnje utakmice protiv Votforda u kojoj je njegov Kristal Palas izborio plasman u Premijer Ligu, a on blistao.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.