Krim: Novi lovci za jačanje pomorske avijacije

Izvor: B92, 03.Mar.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krim: Novi lovci za jačanje pomorske avijacije

Moskva -- Bombarderi Su-24 biće zamenjeni višenamenskim lovcima Su-30SM u okviru temeljne modernizacije avio-parka pomorske avijacije.

Crnomorska flota je dobila eskadrilu od osam najnovijih lovaca Su-30SM. Ove godine će dobiti još nekoliko aviona ovog tipa, saopštio je zvanični predstavnik flote Vjačeslav Truhačev.

“Nakon ulaska Krima u sastav Rusije 2014. godine počela je modernizacija pomorske avijacije Crnomorske flote. Praktično je završen proces zamene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na najnovije višefunkcionalne lovce Su-30SM. Dosad je u floti formirana eskadrila od osam Su-30SM koji se nalaze na aerodromu Saki na Krimu. Ove godine Crnomorska flota će dobiti još nekoliko aviona ovog tipa“, rekao je Truhanov.

On je naveo da je flota dobila komplekse bespilotnih letelica, u toku je modernizacija arsenala sredstava vazdušnog gađanja, a piloti pohađaju obuku za nove tipove aviona.

Predstavnik Crnomorske flote rekao je da sada u Sevastopolju obeležavaju 95. godišnjicu stvaranja pomorske avijacije. U čast praznika, nebom iznad grada leteće lovci Su-30SM i helikopteri Ka-27PS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.