Krilatija na svome početku: Otvaranje izložbe Marine Nićiforović (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Avg.2016, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krilatija na svome početku: Otvaranje izložbe Marine Nićiforović (FOTO)

Izložbe grafika i skulptura Marine Nićiforović, pod nazivom „Krilatija na svome početku“ biće otvorena u sredu, 24. avgusta 2016. u 20 časova u galeriji ULUS.

Izložba u galeriji ULUS je prva samostalna izložba Marine Nićiforović. U svom dosadašnjem radu umetnica je istraživala estetiku i njenu ulogu u skulpturi, umetnosti i tehnikama, međusobnom odnosu i uzročnosti skulpture i prostora, a sve u cilju postizanja originalnih likovnih rešenja.

Foto: Promo >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

„Nazivom rada Marina Nićiforović, skulptorski obrazovana, kao da želi da nas uputi na nešto što nije direktno prisutno u prostoru koji je priredila za javni doživljaj. Nešto kao želja za letenjem zabeleženo ja na početku ovog projekta i zastupljeno na izložbi fragmentima koji dokumentuju razvojne faze rada na skulpturi u javnom prostoru. Istu ideju realizovala je kroz skulpturu u bašti restorana Madera", rekao je Prof. Dragan Bulatović, autor studije i kataloga radova.

Projekat će biti predstavljen na izložbi sa 2 skulpture, 9 grafika i 2 gravure u drvetu.

Biografija umetnice:

Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu (smer primenjeno vajarstvo u klasi prof. Zorice Janković). Trenutno je na doktorskim studijama na Univerzitetu u Beogradu, Multidisciplinarne studije, Istorija i filozofija prirodnih nauka i tehnologije.

U zemlji i inostranstvu ima veći broj postavljenih skulptura u slobodnom prostoru. Živi i radi u Beogradu.

Foto: Promo

Nagrade:

2006 - I nagrada na javnom konkursu za idejno rešenje plakete sa likom Ljubinke Bobić, Beograd, Srbija;

2008 - Nagrada za visoko kvalitetno skulptorsko rešenje na međunarodnom javnom konkursu za urbanističko - arhitektonsko rešenje spomen kompleksa, Banjaluka, Republika Srpska;

2009 - I nagrada za skulpturu, Jesenji likovni salon, Kulturni centar, Novi Pazar, Srbija;

2012 - IV nagrada za turistički suvenir grada, Novi Pazar, Srbija;

2016 – I nagrada za grafiku, XIV međunarodna izložba “ Žene slikari 2016”.

Foto: Promo

Izložba traje do 30. avgusta.

(Telegraf.rs / PR)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.