Krenuo led na Dunavu- potonuo splav kod Zemunskog keja  (VIDEO)

Izvor: S media, 19.Feb.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krenuo led na Dunavu- potonuo splav kod Zemunskog keja (VIDEO)

Pomoćnik direktora "Beograd voda" Zoran Matić rekao je da su splavovi na keju pomereni po desetak metara nizvodno, sve do splava "Bahus" kod hotela Jugoslavija.

Prošla opasnost od leda na Dunavu kod Novog Sada

Ledostaj na Dunavu od Novog Sada do Slankamena

Šef Lučke kapetanije: Neozbiljno prognozirati o Dunavu

"Sajle su pokidane, mostovi savijeni, i tu je najkritričnije, jer se led u rukavcu kod Ratnog ostrva odvojio od dela na Dunavu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i krenuo nizvodno. Pritisak leda na splavove je ogroman, jer velika masa leda pritiska obalu, a time i splavove i njihove vezove", rekao je Matić.

Matić je istakao da je dignuta bespotrebna panika povodom dve barže koje su se otkačile i krenule nizvodno ka Pančevačkom mostu, i podsetio da je most projektovan da izdrži, a ne da ga nešto sruši ili ošteti.

Potonuo brod restoran kod zemunskog keja

Kod zemunskog keja potonuo je jedan brod-restoran. Načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Žugić Vuksanović je rekla da je poziv stigao u 15.43 sati, a patrola rečne policije upućena je na lice mesta sa brodom "Topčiderka".

Na brodu koji je potonuo srećom nije bilo ljudi, a na lice mesta poslati su i vodoprivredni inspektori, dok za brod-restoran "Alekasndar" koji se otkačio nema saznanja da je na njemu bilo ljudi, kazala je ona.

Informaciju da se otkačio brod-restoran "Aleksandar" potvrdio je i načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Marina "Nautek", koja se nalazi kod Zemunskog keja, udarila je u marinu "Bond" nošena ledom i tom prilikom je potonuo oko 30 metara dugačak most koji spaja obalu sa tom marinom, tako da se do nje može doći samo čamcem.

Led je poneo oko dvadesetak čamaca i drugih vrsta plovila nizvodno i "naslagao" ih jedne preko drugih duž obale, a među njima ima i oštećenih.

Pripadnici policije rekli su da nema povređenih među vlasnicima čamaca, iako neki pokušavaju da dopru do svojih ledom okovanih plovila i da ih odblokiraju.

Nešto bliže Beogradu splavovi su takođe oštećeni od udaraca jednih o druge, na nekima se vide i rupe i oštećenja. U pomoć su pritekli mnogi, a među njima i građani kod Restorana "Ada", koji su upozoravali da se splavu ne prilazi, jer je njegovo pomeranje dovelo i do pomeranja bandere i dovoda struje.

Tako je i na drugim splavovima, pokidani su vezovi, mostovi su se ili srušili u Dunav ili "podigli" tako da se njima ne može doći do objekata, već se koriste alternativna sredstva.

Pogledajte kako se danas kretao led na Dunavu kod sportskog centra "25. maj".

(Agencije/S media)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.