Krenule su mi suze kad sam čuo za odlikovanje: Otac predsednika Srbije otkriva simboliku Putinovog ordena

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2019, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krenule su mi suze kad sam čuo za odlikovanje": Otac predsednika Srbije otkriva simboliku Putinovog ordena

Anđelko Vučić, otac predsednika Srbije je, na vest da je predsednik Rusije, baš na Božić, i zvanično potvrdio svoju odluku da Aleksandru Vučiću dodeli orden, izjavio da je, "svrstati svoje prezime uz Karađorđeviće, Obrenoviće, Petroviće i Pašiće - ogromna čast".

On je, za današnje "Večernje novosti", istakao da mu je drago i zbog Srbije i zbog Aleksandra, "jer je to potvrda njegovog odnosa prema majci Rusiji, ali i odnosa Rusije prema našoj zemlji".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Dobio je odličje koje nosi ime Aleksandra Nevskog, jedne od najvećih ličnosti ruske istorije - napominje Anđelko Vučić.

On kaže da mu je u grlu zastala knedla, a iz oka krenula suza, kada je čuo da je Putin potpisao ukaz o odlikovanju njegovog sina. Kod Anđelka Vučića taj značajan događaj probudio sećanje i na njegovog oca, koga su zverski ubile ustaše i kojeg nije ni zapamtio.

Njegovu sliku je, inače, predsednik Vučić nosio u Moskvi, podsećaju "Novosti", tokom zajedničke šetnje sa Putinom za vreme marša "Besmrtnog puka" - i eto simbolike.

- Baš kad je stigla zvanična potvrda da je Aleksandar odlikovan, setio sam se mog oca Anđelka. Znajući koliko je voleo Rusiju, kako bi se ovoj počasti radovao - kaže otac Aleksandra Vučića, ističući da se u njihovoj porodici gajila velika ljubav prema Rusiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučićev otac: Krenule su mi suze kad sam čuo za orden

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jan.2019

BEOGRAD - Anđelko Vučić, otac predsjednika Srbije je, na vijest da je predsjednik Rusije, baš na Božić, i zvanično potvrdio svoju odluku da Aleksandru Vučiću dodijeli orden, izjavio da je, "svrstati svoje prezime uz Karađorđeviće, Obrenoviće, Petroviće i Pašiće - ogromna čast".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Anđelko Vučić: U grlu mi je zastala knedla, a iz oka krenula suza kada sam čuo za orden

Izvor: Blic, 09.Jan.2019

Anđelko Vučić, otac predsednika Srbije, na vest da je predsednik Rusije, baš na Božžić, i zvanično potvrdio svoju odluku da Aleksandru Vučiću dodeli orden, izjavio je da je "svrstati svoje prezime uz Karađorđeviće, Obrenoviće, Petroviće i Paššiće - ogromna čast".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.