Kreni Promeni predao peticiju sa 209.000 potpisa za dodelu frekvencija po zakonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2022, 13:17

Kreni Promeni predao peticiju sa 209.000 potpisa za dodelu frekvencija po zakonu

Inicijativa Kreni-Promeni i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti predale su danas Regulatornom telu za elektronske medije (REM) više od 200.000 potpisa, kako bi skrenuli pažnju institucijama i javnosti da se dodela nacionalnih frekvencija ove godine kako navode mora obaviti u skladu sa zakonom.

Direktor kampanje Kreni-Promeni Savo Manojlović rekao je novinarima da potpisnici peticije traže da se ispoštuje zakon, jer su, kako je naveo, televizije sa nacionalnim frekvencijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << televizije Pink, Hepi, B92 i Prva zaslužuju da izgube nacionalnu frekvenciju, jer su prekršile javni ugovor.

"Smatramo da postoji jedna vrsta simbioznog ponašanja medija i vlasti ukoliko se tim televizijama i dalje dozvoli da krše zakon. Institucije treba da štite ustav i pravni poredak ove zemlje, a ne građani", poručio je Manojlović.

Pisac i slikar Luka Tripković rekao je da su REM-u predali 209.000 potpisa i naveo da poslednjih osam godina prisustvujemo nezdravoj praksi u kulturnom smislu.

On je rekao da televizije ne smeju da podređuju privilegiju da koriste državno javno dobro zarad svog profita i naveo podatak da je od 2020. godine zavedeno više od 10.000 prekršaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.