Kremlj se oglasio o dolasku Putina u Srbiju

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 12:06

Kremlj se oglasio o dolasku Putina u Srbiju

Vreme posete predsednika Rusije Srbiji biće vrlo brzo dogovoreno, čim to dozvoli epidemiološka situacija, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Zaista postoji aktuelan poziv predsedniku da poseti Srbiju. Znate da predsednik izuzetno ceni naše bratske i partnerske odnose i takve suštinske, ozbiljne i obostrano korisne odnose za narode dve zemlje. Naravno, čim epidemiološka situacija dozvoli, vrlo brzo će se diplomatskim kanalima dogovoriti o datumima takve posete", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovorio je Peskov na pitanje novinara o mogućnosti Putinove posete Srbiji, preneo je Sputnjik.

Predsednik Srbije takođe je bio upitan o dolasku Putina u Srbiju.

Vučić je istakao da je ta poseta dogovorena i takođe rekao da sve zavisi od epidemiološke situacije.

"Nastavljamo najbolju saradnju sa Rusijom i Kinom i to se, kao što vidite, do sada pokazalo kao pametno rešenje", rekao je on, aludirajući na činjenicu da je Srbija među retkim zemljama koja upravo zbog tog prijateljstva ima dovoljno vakcina protiv koronavirusa, o čemu su izveštavali i brojni svetski mediji.

On je istakao i da je Rusija dala veliki novac za nastavak radova u Hramu Svetog Save.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin u poseti Srbiji čim se epidemiološka situacija popravi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021

Datumi posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji biće dogovoreni vrlo brzo čim se epidemiološka situacija popravi, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov..."Čim epidemiološka situacija dozvoli, datumi za takvu posetu će se vrlo brzo dogovoriti diplomatskim kanalima", rekao je Peskov,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.