Kremlj priznao

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 12:59

Kremlj priznao

Moskva -- Kremlj priznao da je ruski pokušaj zauzimanja Bahmuta "težak" i da je stvorio "emotivnu situaciju".

To je danas izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsednika Vladimira Putina, najverovatnije misleći na sukob šefa plaćeničke grupe Vagner Jevgenija Prigožina i ministra odbrane Sergeja Šojgua, preneo je Index.hr.

"Mogu da vam kažem jednu stvar: Da, ovo je zaista emotivna situacija. U tom području vode se jako teške ofanzivne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacije", rekao je Peskov u razgovoru za bosansko-hercegovačku televiziju ATV, a prenosi ruska režimska agencija Tas.

"Radi se o vrlo snažno utvrđenom području s ogromnom koncentracijom snaga ukrajinske vojske, koja konstantno dobija pojačanja. To uključuje i stranu opremu, stranu municiju. Naravno da su emocije tamo posebno jake", rekao je Peskov.

Iako nije imenovao ni Prigožina ni Šojgua, Peskov je adresirao sukob među njima dvojicom, kazavši kako imaju "zajednički cilj".

"Neću nikog imenovati, ali ovo ću vam reći: Nezavisno od toga šta se kaže, nezavisno od izjava koje se iznose, i dalje govorimo o, recimo to tako, oružanim snagama Ruske Federacije. To su sve ruske snage, ujedinjene snage. Imaju isti cilj", poručio je Peskov.

On ističe i da je siguran da će Rusija osvojiti Bahmut. "Nemamo nikakve sumnje da ćemo osvojiti Artjemovsk (rusko ime za Bahmut) i da ćemo nastaviti da ga kontroliršemo", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.