Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Rusija i Srbija razgovaraju o vojnoj saradnji

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da je vojno-tehnička saradnja Rusije i Srbije bila jedna od tema razgovora na najvišem nivou u kontaktima dve zemlje.

Odgovarajući na pitanje o tome da li su dve zemlje razgovarale na najvišem nivou o isporuci ruskih sistema protivvazdušne odbrane S-300 Srbiji, Peskov je rekao da vojno-tehnička saradnja "spada u kategoriju izuzetno osetljivih tema" i da "vojno-tehnička saradnja jeste na dnevnom redu razgovora na visokom i najvišem >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nivou", preneo je Tass.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina odbio je da precizira da li su mogući neki konkretni sporazumi u ovoj oblasti.

Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je ranije da bi Srbija želela da ima ruski S-300 raketni sistem zemlja-vazduh i da je o tome razgovarao s Putinom.

Vučić je pre toga rekao da je ruski raketni sistem S-300 "previše skup" za Srbiju, ali je Rusija izrazila želju da pomogne kroz određene sporazume.

Vojno-tehnička saradnja bila je jedna od glavnih tema tokom Vučićeve posete Moskvi 27. marta, a dve strane su razgovarale o nameri Srbije da kupi raketni sistem protivvazdušne odbrane tipa Buk, srednjeg dometa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.