Kremaste pomorandža kuglice

Izvor: N1 televizija, 22.Jul.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremaste pomorandža kuglice

Ovo je jednostavan recept za predivne slatke kuglice čiji ukus ćete obožavati. Savršeni zalogaji uz kafu.

Sastojci:

- 1/4 šolje putera

- kora od jedne pomorandže

- 3 supene kašike milerama

- 1 šolja sitno izlomljene bele čokolade

- kašičica ekstrakta od narandže

- 1/4 šolje šećera u prahu

Izdvojite što sitnije izlomljenu belu čokoladu u jednu veću činiju.

Rastopite puter zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa izrendanom korom od pomorandže. Umešajte i mileram i mešajte. Sipajte toplu smesu preko izlomljene bele čokolade, ali kroz sitnu cediljku, kako biste se oslobodili ostataka pomorandžine kore. Ostavite da odstoji minut do dva, pa dodajte ekstrakt od narandže.

Rukama mesite smesu dok ne postane glatka. Poklopite činiju u kojoj je smesa i ostavite je da odstoji oko 2 sata, malo i duže - sve dok se potpuno ne stegne. Kada se ohladi, kašičiciom vadite smesu i oblikujte loptice, koje potom uvaljajte u šećer u prahu ili šarene mrvice jer tako izgledaju dekorativnije.

Kuglice potom odložite u zamrzivač 20 minuta da očvrsnu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.